**Remember:**

One week represents 7 years -- or -- 70 weeks = 490 years

**Remember:**

The "70 week" prophecy comes in three parts:

7 weeks = 49 years

62 weeks = 434 years

1 week = 7 years

Total of 70 weeks = 490 years

Additional info on the three parts:

1The 7 sevens, or 49 years - This period is called the strait, or narrow times in which the city (Jerusalem) and its walls are rebuilt.

2The 62 weeks, or 434 years - After which the Messiah is cut off ---

3The one week, or 7 years - Yet to be fulfilled and could not have been until the Jews regained their land and controlled Jerusalem.

Now, seeing that we have three separate groups of years, equalling 490 years -- They do not necessarily have to run in direct chronological order.

It is true that the 62 weeks immediately followed the completion of the 7 weeks, but the chronological clock stopped after the Messiah was cut off so as to fulfill "the times of the Gentiles"!

The last piece, or 7 years, which is the Tribulation period, looms in the immediate future -- prophecy has been fulfilled for this to now take place.

The Time Table

In Nehemiah 2:1-8, it states that the Jews were allowed to return to their land and rebuild the temple. 00 It states that this occurred in the 20th year of Artaxerxes' rule.

The Encyclopedia Britannica says that Xerxes came to power in 465 B.C.

Here's the math: 465 - 20 years = 445 B.C.

This occurred in the month of Nissan, but no date is given. - This is not, however, a problem because Jewish custom states that whenever there is no date, we are to assume it is always the 1st day, (or), it is the 1st day of Nissan, 445 B.C.

Translated to our modern calendar, that's March 14th, 445 B.C.

This addresses the 1st segment of the "70 weeks" or 7 weeks, or 49 years --- the temple was built right on schedule. (Daniel 9:25)

Now, let's move to the 2nd part of this prophecy that refers to the presentation of Jesus Christ as coming, and then being cut off after the "62" weeks. (Daniel 9:26)

The math here says that Messiah was "cut off" at the end of 7 weeks and 62 weeks for a total of 69 weeks, or 483 years.

Now, let's take the 483 years and modify it by the Jewish method of reckoning --- which is 360 days in a year.

Now, 483 times 360 = 173,880 days.

From the date stated in Nehemiah, March 14, 445 B.C., to the day Jesus rode into Jerusalem, April 6, 32 A.D., is exactly 173,880 days!!!

This leaves only the 70th week of the prophecy still to be fulfilled.

This 70th week, as previously mentioned is the Tribulation period. It will begin when the evil one confirms a peace contract with Israel.

Using the same math formula, the last 7 years will total 2520 days.

(7 times 360 = 2520)

Revelation 11:2 and 13:5 mention 42 months (3 1/2 years) and Revelation 11:3 and 12:6 cite 1260 days as 1/2 of the Tribulation period.

1260 x 2 = 2520

Which is 7 years (360 days per year)

- Have a good day!!! -

## No comments:

## Post a Comment